Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 1 niet-leuk
Voor mijn tentamenopdracht moet ik een factorial anova uitvoeren. Daarbij het ik 3 vragen:

-  Ik voer de toets in door via analyse --> general linear models --> univariate.  Bij het invoeren van deze toets kan ik bij 'fixed factors' maar 2 onafhankelijke variabelen invoeren, terwijl ik er 3 heb. Moet je de toets dan meerdere keren uitvoeren? Per poging een andere combinatie van onafhankelijke variabelen?

- Bij dependent variable kan ik er maar 1 invoeren. Moet ik de test dan zo vaak doen als ik afhankelijke variabelen heb? Er zijn namelijk 9 afhankelijke variabelen, betekent dit dat ik de test 9 keer moet uitvoeren.

- In het databoek staan klasID en IQ ook als variabele. Dit zijn naar mijn idee onafhankelijke variabelen. Moet ik deze variabelen ook opnemen bij de 'fixed factors'?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (130 punten)
helaas kunnen we geen antwoord geven op een tentamencasus; althans niet op zulke specifieke vragen erover. Korte opmerkingen:

- waarom móet je een factorial ANOVA uitvoeren? Dekt dit de hypothesen voldoende?

- hoe kom je op 9 afhankelijke variabelen? Dat klinken er als bijzonder veel

- op basis waarvan komt je tot de conclusie dat klasID een onafhankelijke variabele is. Idem voor IQ: is dit een variabele die gemanipuleerd wordt in het experiment?

Het helpt wellicht om voor het maken van de tentamenopdracht nog eens goed naar de verwerkingsopdrachten en de oefenopdracht te kijken. Lees de hoofdstukken behorende bij thema 3.2 en 4 nog eens extra na, en evalueer vervolgens hoe de daar besproken analysemethoden zich verhouden tot de analyses uit thema 2.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...