Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Beste Natascha de Hoog,

Aan het begin van Thema 2 - Univariate staat de volgende tekst:

"Zoals in de studeerwijzer is uitgelegd wordt in deze cursus het boek Discovering Statistics Using SPSS van Andy Field geïntroduceerd. De stof in dit thema wordt in de vierde editie van dit boek (2013) grotendeels besproken in hoofdstuk 1 (pp. 1-39) en hoofdstuk 2 tot sectie 2.6 (pp. 40-60). De box Jane Superbrain 2.3 (p. 63) is ook aardig, en het schema op p. 161 kan handig zijn als overzicht. In de vijfde editie (2018) wordt deze stof grotendeels besproken in hoofdstuk 1 (pp. 1-46) en hoofdstuk 2 (pp. 47-93), maar houd er rekening mee dat hoofdstuk 2 wat dieper ingaat op thema’s die in deze cursus pas later worden behandeld."

Betekent dit dat ik de genoemde hoofdstukken moet gaan lezen, of is het meer ter verduidelijking waar de stof vandaan komt?  

Dank en groet,

Barry

in Anders door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In de studiewijzer staat precies aangegeven welke delen van Field tot de examenstof behoren. De rest kun je dus bekijken als je wil om een tweede perspectief / meer uitleg te bekijken, maar dit hoeft niet!
door (77.6k punten)
...