Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Welk - eventueel engels - boek kun je me aanraden om plaatsvervangend te lezen voor de theorie van het onderzoekspracticum Cross sectioneel?

Het aangeboden studiemateriaal is voor mij uitermate lastig te bestuderen, met alle verwijzingen naar diverse plekken in verschillende versies van digitale documenten, die bovendien in bewerking zijn. Daarnaast merk ik dat ik "the big picture" mis.

Alvast bedankt.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (960 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In eerdere modules was ik aangewezen op Field, daar kun je ook de materie lezen. Engelstalig. Ik vond het een uitdaging om complexe statistiek uitleg in het Engels te bestuderen, dus heb ernaast het boek 'Piraten, Perziken en P-waarden' van Vince Penders aangeschaft. Als ik het dan het gevoel had het niet helemaal goed te begrijpen, las ik in dat boek ook enkele hoofdstukken die met de betreffende materie te maken hadden. De onderwerpen rondom regressie analyses staat hier ook in. Het is natuurlijk persoonlijk, maar de Jip en Janneke taal uit dat boek helpen mij soms even om het anders te bekijken en dan wel te begrijpen.
door (180 punten)
...