Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Wat kun je doen als 1 van de twee voorspellers een R^2 van 0.038 heeft? Dit is ontzettend laag en het voorspeld dus weinig van het construct wat je wilt voorspellen. Is dit dan je uitkomst, en beredeneer je de reden hiervoor of moet je dan andere variabelen zoeken die dit beter voorspellen?

Zou deze lage R^2 ook te maken kunnen hebben met dat de voorspellende variabelen hetzelfde psychologische construct voorspellen? En dat dat deel van de psychologie dus aan de andere variabele wordt toegewezen?

Graag hoor ik van u.
in Cross-sectioneel Onderzoek (PB0802) door (220 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Een hele lage R kwadraat betekent dat het model dat je toetst heel weinig variantie verklaart, oftewel dat van alle spreiding in je afhankelijke variabele maar een heel klein deel verklaard kan worden door je onafhankelijke variabele.

Van te voren heb je bepaalde ideeen over de invloed van bepaalde variabelen. Dat toets je en vervolgens trek je daar conclusies uit. De conclusie kan in dit geval zijn dat je onafhankelijke variabele maar heel weinig variantie verklaard.
door (13.7k punten)
...