Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In verwerkingsopdracht 2.2.1 op Youlearn is een deel van de tekst weggevallen. Ik lees hier: 

"Om te bepalen of dit meetinstrument valide toe te passen is in een gegeven populatie en context is een steekproef nodig van met deelnemers. De zes items van de NAS vallen in twee clusters: items , , en vormen cluster A, en items , , en vormen cluster B. De betrouwbaarheidsintervallen voor de item-item correlaties binnen cluster A dienen te bevatten; de betrouwbaarheidsintervallen voor de item-item correlaties binnen cluster B dienen te bevatten; en de betrouwbaarheidsintervallen voor de item-item correlaties tussen de items uit cluster A enerzijds en de items uit cluster B anderzijds dienen te bevatten.” 

De eerder gedownloade PDF bevat gelukkig wel de volledige tekst.  Helaas kom ik daar pas na uren achter. 

Wellicht helpt het andere studenten als deze tekst wordt aangepast.

Post-script: Is deze verwerkingsopdracht niet beter op zn plaats in thema 2.3 Betrouwbaarheid, leerdoel "uitleggen hoe je criteria voor betrouwbaarheid en interne consistentie opstelt" ?

Post-script 2: Ook in de tekst van verwerkingsopdracht 2.2.4 op Youlearn ontbreekt tekst.

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (960 punten)
bewerkt door

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...