Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Wanneer ik examineBy uitvoer in R, krijg ik voor 1 groep plot. Ik zie de 1e groep verschijnen op de scherm en wordt daarna overschreven door de 2e.

bv als ik examineBy(dat$Angst1, by=dat$Gender); uitvoer, zie ik de histogram,q-qplot en boxplot voor 1 gender verschijnen en kort daarna wordt het overschreven met de 3 plots voor de andere.

Ik gebruik RStudio 4.1.0. Hoe kan ik het voor elkaar krijgen dat ik alle plots in 1 venster te zien krijg?
in R en RStudio door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

De makkelijkste manier is met de pijltjes bovenin dat paneel door de plots scrollen en ze opslaan; dan kun je ze openen in InkScape of de Gimp en naast elkaar plaatsen.

De meer geavanceerde manier is de plots in R opslaan als objecten en het fantastische package patchwork gebruiken om ze te ordenen, en ze dan op te slaan of te tonen. Een alternatief voor patchwork is gridExtra.

Deze laatste opties vereisen wellicht dat je meer over R leert, maar als je datavisualisatie interessant of nuttig vindt, dan is dat zeker de moeite waard.

door (77.8k punten)
...