Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In thema 2.3 bij Leeswijzer t-toets staat per paragraaf aangegeven of het alleen lezen, grondig bestuderen of overslaan betreft.

Welke paragraven moet je daadwerkelijk leren voor het tentamen, vormen daadwerkelijk tentamenstof en komen terug in tentamenvragen?

Zijn dit alleen de paragraven waar grondig bestuderen bij staat? Of zijn de paragraven waar alleen lezen bij staat ook tentamenstof?

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (1.3k punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord

Op youlearn in studietaak 2.3 staat:

Leesopdracht

Lees voor deze studietaak hoofdstuk 10 uit het 5e editie boek van Field (hoofdstuk 9 uit het vierde editie boek van Field): Comparing two means.

Gebruik bij het bestuderen van het hoofdstuk de leeswijzer behorende bij hoofdstuk 10 die ik kunt vinden als substudiektaak bij deze studietaak. In de leeswijzer wordt aangeduid wat u per paragraaf in het hoofdstuk kunt leren, en of u de paragraaf grondig dient te bestuderen, slechts ter begrip hoeft te lezen, of kunt overslaan.

Grondig bestuderen: Paragrafen die als grondig bestuderen staan gemarkeerd vallen onder de tentamenstof. Lees deze paragrafen goed door en leer deze stof voor het tentamen.

Alleen lezen: Paragrafen die als alleen lezen staan gemarkeerd vallen niet onder de tentamenstof. De algemene regel is dat formules niet op het tentamen gevraagd worden. Echter, zonder deze paragrafen te lezen is het heel moeilijk om de paragrafen die wel tot de tentamenstof horen te begrijpen. Lees deze paragrafen daarom wel en sla ze niet over. Schrijf eventuele rekenvoorbeelden mee, zodat u begrijpt wat de auteur probeert toe te lichten. De kennis in deze paragrafen is nodig om de paragrafen die als grondig bestuderen zijn gemarkeerd te doorgronden.

Overslaan: Als overslaan gemarkeerde paragrafen behoren niet tot de tentamenstof en zijn niet nodig om de tentamenstof te begrijpen. Toetsen en toetsprocedures die in als overslaan gemarkeerde paragrafen worden besproken hoeft u ook niet in de eindopdracht toe te passen.

door (63.5k punten)
geselecteerd door
...