Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In het oefententamen Thema 8  van Inleiding Data analyse, ontbreekt in mijn dataset de variable information bij 'Sex en Condition'. Ik kan dus geen man/vrouw selecteren en ook geen groepen 1,2,3,4 die bij condition horen.

Ik heb het databestand verwijderd en zojuist opnieuw gedownload. Dat heeft niet geresulteerd in een goed werkend databestand. Omdat ik de variable information ontbreekt kan ik bepaalde opdrachten niet voltooien.

Wat is de oorzaak van het ontbreken van bovenstaande kwestie en wat is er voor nodig om toch een functioneel databestand te krijgen?

Groetjes,

IGT
in SPSS door (260 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er is niets mis met het databestand van de oefenopdracht. Variable en value labels zijn labels die niet noodzakelijk zijn om een databestand te gebruiken, maar die een onderzoeker zelf kan toevoegen. In de uitleg in thema 8 staat precies aangegeven wat de waarden zijn van de verschillende variabelen. Als je dat handig vindt kun je die zelf aan het databestand toevoegen, maar het is niet noodzakelijk.
door (49.7k punten)
...