Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks
In de opdrachten die in de cursus staan stond steeds welke grenswaarde er moest gehanteerd worden voor Cronbach's alpha. Ik heb voor mijn eindopdracht gekozen voor partypanel 19. Waar kunnen we die gegevens vinden?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (150 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er zijn geen grenswaarden vastgesteld voor de interne consistentie voor die vragenlijsten. Deze zijn niet eerder toegepast; er is dus geen onderzoek specifiek naar de interne consistentie gedaan, en er bestaat dus ook geen beoordelingskader op basis van dat onderzoek. Echter, er is wel onderzoek gedaan met dezelfde theorie, waarbij vergelijkbare vragenlijsten zijn gebruikt. Door naar een paar van zulke studies te zoeken kun je een indruk krijgen van welke waarden consistent zijn met wat je zoal tegenkomt, en dus ook welke waarden verdacht hoog of laag zijn. Die informatie kun je vervolgens combineren met je interpretatie van de inhoud van de items in een interne consistentie-analyse om zo een onderbouwd besluit te nemen over of je twijfelt aan de valide toepassing van het meetinstrument of niet.
door (77.8k punten)
...