Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bv bij de start van het onderzoek zijn er 1000 deelnemers waarvan 500m en 500v, bij vraag 4 zijn er nog maar 600 deelnemers over. Welk punt in het onderzoek ga ik dan nemen als meetpunt om mijn deelnemers te beschrijven?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit bepaal je zelf. Bij de Party Panel filmpjes is bijvoorbeeld de vraag over uitgaansgedrag genomen als ijkpunt, omdat die in elke Party Panel terugkwam op dezelfde plek, zodat de aantallen vergelijkbaar waren. Je kunt er ook voor kiezen om de groep te beschrijven in je hoofdanalyses. Een derde optie is om te kijken wie alle vragen in al je analyses hebben beantwoord, en dat als groep te beschrijven (i.e. de kleinste groep).

Wat je ook doet, beschrijf wel de uitval, zodat lezers zich bewust zijn van de zelfselectie (dit is wellicht triviaal gegeven dat dit expliciet aan bod komt in de cursus, maar voor het geval dat noem ik het toch maar even).
door (77.8k punten)
...