Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Na allerlei bronnen te hebben geraadpleegd rest mij niets anders dan hulp te vragen op dit forum. Ik kom niet uit de procedures bij Levene's test en voorbeelden maken het elke keer nog onduidelijker.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (160 punten)
bewerkt door
Kun je uitleggen wat je precies niet begrijpt? In het algemeen zou ik basisboeken (e.g. Field) raadplegen. Maar als je een specifieke vraag hebt waar daar geen antwoord op hebt gegeven, dan kun je die hier stellen, maar dan moeten we wel weten wat de vraag is natuurlijk :-)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Levene's test toetst de nulhypothese of varianties aan elkaar gelijk zijn.  Bij significantie hebben ten minste twee verdelingen verschillende varianties, als aan de aannames voldaan zijn. 

Het idee is dat je een andere t-test (voor ongelijke varianties) gebruikt bij  significante Levene's test, maar eigenlijk kan je beter altijd de t-test voor ongelijke varianties gebruiken. In dat geval heb je niets meer met Levene en zijn test te maken.

door (11.7k punten)
...