Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Voor het bepalen van een effect voer ik een independent t-test uit. SPSS (28) geeft mij in de independent t test geen Sig. (2-tailed) waarde. In plaats hiervan krijg ik Significance One-sided p en Two-sided p. Hoe verkrijg ik de Sig. (2-tailed) waarde?

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (160 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik weet niet zeker of ik je onderliggende vraag goed begrijp, maar zoja, dan is het antwoord: "2-sided" en "2-tailed" zijn synoniemen, en "1-sided" en "1-tailed" ook.
door (77.8k punten)
Bedankt gjp, om mijn vraag te verduidelijken heb ik een een tabel uit SPSS toegevoegd. Bedoel je te zeggen dat Two-sided p gelijk is aan Sig. (2-tailed)?
Kun je je vraag herfomuleren op een conceptueel niveau? Gegeven dat mijn antwoord kennelijk niet het antwoord op jou vraag was, denk ik dat het handig is om je vraag te herformuleren zodat ik een goed antwoord kan geven. Als je niet weet wat tweezijdig en two-tailed betekenen, of waar 'sig' voor staat en hoe dat zich verhoudt tot p-waarden, dan moet je dat wel eerst even opzoeken in je cursusmateriaal (e.g. Onderzoekspracticum inleiding data-analyse), anders kun je de vraag waarschijnlijk niet goed uitleggen.
...