Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo,

Op 1 juli jl. om 14.00 uur heb ik tentamen gedaan voor inleiding data analyse in het studiecentrum in Zwolle.

Ik heb het gehaald met een acht en was daar heel blij mee. In het nakijken van de foute antwoorden meende ik een vraag te zien waar de OU in mijn beleving fout antwoord heeft gegeven. Ik weet het nummer van de vraag niet meer.

De vraag ging over de het Betrouwbaarheidsinterval. Wanneer deze onbetrouwbaarder zou worden wordt deze dan breder of smaller. Ik heb toen breder ingevuld wat fout is berekend. Volgens mij heb ik het goed. Zou je deze vraag voor mij na willen kijken.  Het cijfer voor mij veranderd er niet door maar kan wel van invloed zijn op andere studenten.

Mijn studentennummer is 852375946, alvast dank.

Groetjes, IGT
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (260 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks

Als een je de betrouwbaarheid van een betrouwbaarheidsinterval verlaagt, dus als je bijvoorbeeld van een 95% betrouwbaarheidsinterval naar een 80% betrouwbaarheidsinterval gaat, dan wordt het interval smaller.

Als dit niet intuitief is, denk dan na over de betrouwbaarheid van een interval waarvan je zeker weet dat de populatiewaarde erin ligt. Wat is de enige manier om dat zeker te weten? Alle waarden in je interval stoppen. De breedte van het interval is dan dus oneindig breed, en de betrouwbaarheid 100%. Andersom geldt dat als je een interval zonder breedte hebt (een puntschatting), de betrouwbaarheid 0% is. Hoe grote de kans dat de populatiewaarde erin ligt, hoe hoger de betrouwbaarheid, en hoe breder het interval.

Overigens: de kans dat de populatiewaarde in het betrouwbaarheidsinterval ligt, is niet gelijk aan de betrouwbaarheid (dat is een veelvoorkomend misverstand). De betrouwbaarheid is de proportie van het aantal steekproeven, als je er oneindig veel zou herhalen, waarbij de populatiewaarde in het interval ligt. Het is de betrouwbaarheids van de procedure.

Verder: goed gedaan op het tentamen!!!

door (77.8k punten)
0 leuk 0 niet-leuks
In het vervolg graag vragen over het tentamen mailen aan de examinator van de cursus. Voor Inleiding data-analyse ben ik dat (natascha.dehoog@ou.nl).
door (49.7k punten)
...