Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Het gaat om hoofdstuk 2.3 betrouwbaarheid. Waarvan ik de uitleg lastig vind over tau-equivalentie en de juiste interne consistentiemaat.

Overigens geldt hier, net als bij de ‘Vertrouwen’-schaal, dat Coëfficiënt Alfa en Omega bijna dezelfde waarde hebben. Dat gebeurt wel vaker: de schending van tau-equivalentie is niet altijd erg. Tegelijkertijd is dat geen reden om standaard gebruik te maken van Coëfficiënt Alfa. Als er niet wordt voldaan aan de strenge voorwaarden voor Coëfficiënt Alfa is het mogelijk dat die hoog is zelfs als een schaal niet betrouwbaar is en de interne consistentie laag is. Daarom moet altijd de juiste interne consistentiemaat worden gebruikt, en kan niet altijd dezelfde worden gebruikt.

in Cross-sectioneel Onderzoek (PB0802) door (1.2k punten)
Wat is je vraag precies, als in, wat vind je moeilijk te volgen of begrijp je nog niet?

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...