Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Na het bestuderen van alle theorie ben ik begonnen met de eindopdracht.

Van het formuleren van de doelstelling en hypothesen kan ik zelf wel wat maken. Ook het omschrijven van de respondenten en het onderzoeksontwerp lukt nog.

Echter, het kiezen (en doen) van de juiste analyses vind ik nog bijzonder moeilijk en hier twijfel ik over. Is het mogelijk een tussentijdse check te hebben of ik wel de juiste analyses en analysemethoden heb gekozen voor mijn hypothesen?

Ik wil uiteraard voorkomen dat ik analyses doe en resultaten beschrijf die achteraf allemaal verkeerd gekozen en fout blijken.

Hoe kan ik laten checken/controleren of ik de juiste analyses heb gekozen en uitvoer voor mijn hypothesen?

Of is dit niet mogelijk en is het een kwestie van doen, inleveren en dan eventueel toch veel opnieuw moeten doen bij een onvoldoende?

Alvast bedankt voor het antwoord!
Gesloten met het bericht: betreft tentamen
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (1.3k punten)
gesloten door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Het is helaas niet mogelijk om antwoorden of feedback op de tentamenopdracht te geven. Het is eventueel wel mogelijk om contact te zoeken met studiegenoten voor overleg, of de feedback bij beoordeling af te wachten.

Vragen van meer algemene aard zijn toegestaan. Het is bij algemene vragen dan altijd handig om aan te geven welke bron je geraadpleegd hebt, waar de verwarring zit en waarom je deze verwarring ervaart.
door (63.0k punten)
geselecteerd door
Dank voor het snelle antwoord. Ik zal in dat geval proberen mijn vragen tot algemene vragen te verwerken en te kijken of dat lukt. Zo niet, dan pak ik door.
...