Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Op hoeveel getallen moeten in de rapportage van de output waarden als F, mean en mean difference afgerond worden? Is dit op 2 of 3 getallen achter de komma of het liefst het volledige getal?

Stel ik heb een F waarde van 1,2345 hoe wordt deze dan gerapporteerd? Wordt dit 1,23? 1,235?

En hoe zit dat voor het gemiddelde M?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (1.3k punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks

 §  Geef bij toetsingsstatistieken zoals correlaties, t-waardes etc. twee decimalen weer (dus t(20) = 0.86, niet t(20) = 0.863); p-waardes mogen in twee of drie decimalen. Beschrijvende statistieken gebaseerd op vragenlijstgegevens (bijv. gemiddeldes en standaarddeviaties) kunnen het beste afgerond worden naar een decimaal.”

Uit “template” van de ou, dat laat zien hoe, o.a., resultaten moeten worden opgemaakt volgens de richtlijnen voor opmaak van papers zoals opgesteld in de 7e editie van de Publication Manual van de American Psychological Association (APA, 2020). Misschien heb je hier iets aan.

door (4.1k punten)
bewerkt door
...