Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In het kort: De instructie 'examine' wordt niet herkend in R. Packages 'Rosetta' en 'UTF' staan geïnstalleerd. Alle andere opdrachten gaan wel goed. Heeft iemand een idee waar het verkeerd gaat? Is 'examine' zoals geïntroduceerd een vervallen commando?

Meer info:

Ik ben nu de verschillende software pakketten aan het vergelijken maar loop binnen R en RStudio tegen het niet herkende commando 'examine' aan. Ik heb zowel de cursussite als de Rosetta site als ook andere R sites doorgespit maar ben nog teveel een newby. Het gaat hierbij over opdracht 2.6:

examine(dat$Age, dat$Statken1, dat$Statken2, dat$Angst1, dat$Angst2, stem=FALSE, plots=FALSE, extremeValues=FALSE);

De dataset is hernoemd naar 'dat', andere commando's werken prima. Ik loop puur tegen 'examine' aan. 

in R en RStudio door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

'examine' is een fuctie van het vroegere package 'userfriendlyscience' dat echter niet meer rechtstreeks te verkrijgen en te installeren is via het CRAN (Comprehensive R Archive Network}, maar kan nog terug gevonden worden in de archieven van het CRAN ( via install packages in RStudio).Dit package is nu gedeeltelijk vervangen door 'ufs', maar de functie 'examine' werd niet overgenomen. Het werd omschreven als :"This function basically just calls the descr function, optionally supplemented with calls to stemdataShape"

door (530 punten)
Beste Guido, bedankt voor je antwoord en dat idee had ik jammer genoeg ook al.

Mbt het installeren van 'userfriendlyscience':

userfriendlyscience_0.7.2 is outdated voor de nieuwste versie van R. Om nu te gaan downgraden is jammer, vooral omdat er een nieuwe versie van de cursus aankomt.
...