Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de eindopdracht heb ik het stuk Respondenten en de beschrijving van de respondentenverdeling beschreven over de gehele dataset van de 700 deelnemers en niet beschreven op basis van mijn getrokken steekproef van 403 deelnemers.

Wat is juist; dient de respondentenverdeling de volledige dataset van 700 te beschrijven of de getrokken steekproef van 403 deelnemers?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (1.3k punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
In de methodesectie onder respondenten is het altijd van belang dat de lezer een indruk krijgt van de data die in de resultatensectie gebruikt is. Dat betekent in de regel dat enkel de gebruikte data beschreven wordt. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd.

In deze opdracht is de totale dataset van 700 enkel bedoeld om als basis te dienen voor 'unieke' steekproeven per student. De 60% steekproef kan in deze opdracht daarom het beste gezien worden als 'de' steekproef. Het is niet erg of fout om in het verslag aan te geven dat er uit 700 deelnemers een steekproef van grofweg 60% getrokken is. Maar: deze 60% wordt in de resultatensectie gebruikt, en daarom moet deze selectie besproken worden onder respondenten.
door (63.1k punten)
geselecteerd door
...