Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks

In jamovi krijg ik bij opgave 2.3.13 onderstaande output, met een Cohen's d van -1.60 voor Welch's t test. Als ik hier op onderzoeksvragen de oudere vragen over deze opgave lees, dan blijkt daar ook uit dat er in een oudere versie van het vak een vergelijkbare oplossing heeft gestaan (-1.61), maar die is ondertussen aangepast.

Independent Samples T-Test
95% Confidence Interval 95% Confidence Interval
Statistic df p Mean difference SE difference Lower Upper Effect Size Lower Upper
fouten Student's t -6.88 158 < .001 -4.35 0.633 -5.60 -3.10 Cohen's d -1.29 -1.76 -0.812
Welch's t -12.5 125 < .001 -4.35 0.348 -5.04 -3.66 Cohen's d -1.60
ᵃ Levene's test is significant (p < .05), suggesting a violation of the assumption of equal variances

Het verschil zit hem in de manier waarop d wordt berekend. Field en youlearn gebruiken de sd van de controlegroep, en dan komt er een andere d uit.

Het is mij niet helemaal duidelijk wanneer je precies voor welke berekening zou moeten kiezen. In de documentatie van lsr lees ik: 

https://www.rdocumentation.org/packages/lsr/versions/0.5/topics/cohensD

For other versions of the t-test, there are two possibilities implemented. If the original t-test did not make a homogeneity of variance assumption, as per the Welch test, the normalising term should mirror the Welch test (method = "unequal"). Or, if the original t-test was a paired samples t-test, and the effect size desired is intended to be based on the standard deviation of the differences, then method = "paired" should be used.

Kortom de vraag: waarom is d = -1,60 hier fout en d = 19.0 goed? 

geleden in Experimenteel Onderzoek (PB0402 en S05281) door (130 punten)
Ik had een soortgelijke vraag dus ik volg deze even. In mijn geval SPSS die voor de cohen's D berekening de standaarddeviatie van het verschil leek te gebruiken en niet de standaard deviatie van de controlegroep. In mijn geval was het voor een gepaarde t-test maar de vraag blijft hetzelfde: welke gebruik je en hoe rapporteer je dit volgens APA aangezien er toch een gigantisch verschil in is.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...