Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

De aangeboden leerstof in thema 4, waarbij wordt doorverwezen naar het boek is een bijna een onmogelijke opgave om te bestuderen door de vele schrijffouten die gemaakt zijn in de tekst. Woorden worden omgevormd, voorbeeld een betrouwbaarheidsinterval wordt een festivalbegrip genoemd of vakantiefestival. De uitleg van de leerstof zoek ik nu op het internet op om het toch te kunnen begrijpen. Ik wilde de OU onderstaande voorbeeld niet onthouden;

Een voorbeeld van een zeer warrige paragraaf 31.6 uit hoofdstuk meervoudige regressie:

Als je dergelijke nauwkeurige onderzoekss niet toepast, weinig dat je schattingen nauwkeurige nauwkeurige zijn, en als je nulpothese significantietoetsing toepast, omvat het dat je vergelijking met je voorstel. Omdat onderzoeksvragen voor ethisch worden gestart om het aantal benodigde effecten te starten, de beoogde vragen van macht, is nalatigheid op dit vlak zaak. Het is belangrijk om bij de planning van het aantal benodigde deelnemers goed onderzoek te doen naar de te verwachten samenhang tussen de voorspellers.

Vr Gr, 

IGT

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (260 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Heel vervelend dat je zoveel spelfouten en slordigheden tegenkomt in het studiemateriaal. Er wordt druk aan gewerkt dit op te lossen. 

Wat betreft deze betreffende alinea denk ik dat je een hele oude versie van het boek hebt, want de huidige alinea van het boek leest als volgt:

Als je zulke correcties niet toepast, betekent dat dat je schattingen onvoldoende accuraat zijn, en als je nulhypothesesignificantietoetsing toepast, betekent het dat je te weinig power hebt in vergelijking met je onderzoeksvoorstel. Omdat zulke onderzoeksvoorstellen ethisch worden getoetst waarbij het aantal benodigde deelnemers, de daarmee behaalde precisie of power, en de onderzoeksvragen samen worden afgewogen, is nalatigheid op dit vlak een serieuze zaak. Het is dus belangrijk om bij de planning van het aantal benodigde deelnemers goed onderzoek te doen naar de te verwachten samenhang tussen de voorspellers.

Hier terug te lezen: Open MenS boek

door (46.9k punten)
...