Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik werk met SPSS27 en heb gezien dat deze geen betrouwbaarheidsintervallen geeft bij de berekening van correlaties of omega. Inmiddels is het mij gelukt om omega wel in SPSS uit te laten rekenenen dus die kan ik nu meenemen bij de interpretaties van de resultaten. 

Echter de BI ontbreken, de correlaties komen er wel goed uit. In R worden de BI wel gegeven maar daar werk ik niet mee en ik zie het niet zitten om daar mee te leren werken.  Spss gaat me goed af! 

Ik zag een andere vraag staan op het forum en de OU gaf dit antwoord:

Nee, jammer genoeg kan SPSS dit niet. Het kan ook niet met de hand; zoals je in de Woordenlijst kunt zien, is de verdeling van omegakwadraat niet altijd symmetrisch. Als je de betrouwbaarheidsintervallen wil hebben (en eigenlijk wil je die vaak wel hebben) moet je dus even een uitstapje maken naar R.

Overigens zijn die betrouwbaarheidsintervallen, omdat ze niet in SPSS zitten, niet nodig om de toetsvragen over de tentamenopdracht te beantwoorden (maar ze zijn wel belangrijk in het algemeen, natuurlijk).

Mijn vraag is aanvullend: In hoeverre heb ik voor het maken van het tentamen verslag van Cross en/of straks voor het afstuderen de BI nodig? Word ik er op afgerekend als deze niet vermeld worden? 

Vr Gr,

IGT

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (260 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In alle cursussen waar je een keuze hebt in welke software je gebruikt is het voldoende om die analyses en uitkomsten te rapporteren die mogelijk zijn met dat software pakket.

Het klopt dat nog niet in elke software en in elke versie betrouwbaarheidsintervallen voor alle statistieken mogelijk zijn, maar dit verandert vrij snel.

Overigens is het in SPSS wel mogelijk betrouwbaarheidsintervallen bij correlaties op te vragen. Dit kun je doen door bootstrapping aan te vinken.
door (49.7k punten)
...