Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Conform het boek is stelling A juist van vraag 32 uit oefententamen 1 maar in de antwoorden van het oefententamen staat vraag B als juist. Heb ik dat goed gelezen?

Stelling A: Vragen die  een insider perspectief op sociale fenomenen betreffen lenen zich goed voor observatie-onderzoek

Stelling B: Vragen die zich focussen op het begrijpen van gedragingen, processen en gebeurtenissen in hun natuurlijke context lenen zich NIET voor observatie onderzoek.
in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (430 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Vraag 32 is in beide oefententamens inderdaad fout. Dit kun je in het boek duidelijk teruglezen op p. 250. Vragen die zich focussen op het begrijpen van gedragingen, processen en gebeurtenissen in hun natuurlijke context lenen zich WEL!! voor observatie onderzoek.

door (230 punten)
...