Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Als doel van studietaak 5.3 Analyse wordt gesteld: "Deze studietaak is bedoeld als extra oefening in het uitvoeren en interpreteren van regressie-analyse. Na het doorlopen van deze studietaak weet u ook hoe u een resultatenparagraaf vorm kunt geven. En passant traint u allerlei nuttige vaardigheden, zoals de APA-notatie".

Het uitvoeren van de regressie-analyse wordt inderdaad in de verwerkingsopdrachten behandeld, het vormgeven van de resultatenparagraaf en het trainen van APA-notatie komt m.i. in de stof niet expliciet aan de orde. 

Zijn deze onderdelen van het doel van de studietaak nodig voor het uitvoeren van de eindopdracht? 

En --zo ja-- waar vinden we de specificaties die door de Open Universiteit hieraan gesteld worden, terug?

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (960 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De APA richtlijnen staan in het APA handboek, dat bij de cursus Literatuurstudie zit.

Dit is een echt boek, maar deze zelfde richtlijnen staan op de APA website: https://apastyle.apa.org/style-grammar-guidelines

Vooral de Journal Article Reporting Standards zijn informatief: https://apastyle.apa.org/jars

Omdat de APA richtlijnen zoveel worden gebruikt zijn er ook veel tutorials te vinden trouwens, als je wat meer rond wil kijken (zie Google, e.g. "APA style results section").
door (77.8k punten)
...