Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de studiewijzer staat een schema met daarin aangegeven hoeveel tijd je per thema kwijt bent met het bestuderen van de stof. Nu krijgen we op het tentamen ook 80 meerkeuze vragen over de stof. Ik vermoed dat het mij best veel tijd gaat kosten om de stof te leren, zodat ik straks ook 63 van de 80 vragen goed kan beantwoorden. Op welke manier is het leren van de stof meegenomen in het tijdspad? Ik lees bv bij thema 4.1 Lees nu het hoofdstuk 'samenhang in data' uit het boek OMeS. Maar als ik dat gelezen heb, betekent dat nog niet dat ik het onthoud en er een tentamen over kan maken. Graag hoor ik hoeveel tijd ik vrij moet maken voor het leren van de betreffende hoofdstukken uit het OMeS boek en voor de tekst in het digitale werkboek. Ik neem tenminste aan dat hier ook vragen over worden gesteld omdat dit ook tentamenstof is.
in (Digitale) werkboeken door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In de studiewijzer staat aangegeven hoeveel tijd elk thema kost, daar hoort zowel de youlearn omgeving als het OpenMenS boek bij. We gaan er van uit dat je in die tijd de stof doorneemt, enigszins begrijpt of eigen maakt en aantekeningen maakt die je voorbereiden op het tentamen. Daarnaast is er nog 14 uur gereserveerd om je voor te bereiden op het tentamen.

De uren in de studiewijzer zijn schattingen en er worden alternatieve gegeven voor studenten die sneller of langzamer werken. Het is echter lastig om precies aan te geven hoeveel uur het kost om de stof echt te leren. Dit is mede afhankelijk van hoe goed je het gevoel hebt dat je de stof beheerst als je alle thema's hebt doorgewerkt.
door (49.7k punten)
...