Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Uit de eerste resultaten bij het draaien van een lineaire regressie-analyse zijn de resultaten niet significant. Uit de Boxplot komen geen gekke dingen voor, maar wel uit de scatterplot, omdat hier geen lijn in te trekken is. Mijn begeleider geeft als feedback dat de variabelen niet normaal verdeeld hoeven te zijn voor een OLS analyse, maar dat de error-items dat wel moeten zijn. Mijn vraag is wat zijn die error-items waar mijn begeleider op doelt? Hij stelt dat ik bij 'save' de error-items moet saven om deze vervolgens te plotten, maar ik haak af bij het saven en de error-items. Iemand die mij op weg kan helpen hiermee?
in Univariate (descriptieve) statistiek door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je begeleider bedoelt de residuen ('residuals'), die ook wel de error-term wordt genoemd. Die kun je bij regressie-analyse inderdaad opslaan - hoe dat werkt hangt af van welke software je gebruikt, dus als je er niet uit komt, post even een nieuwe vraag over hoe je die opslaat waarbij je ook uitlegt welke software je gebruikt en het relevante stukje analysescript post.
door (77.8k punten)
...