Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Als ik in Rstudio (versie "Ghost Orchid" Release (077589bc, 2021-09-20) for Windows) de beschrijvingsmaten van een variabele (rosetta::descr( . . . ))  probeer op te vragen van de uitgepakte SPSS sav bestanden van thema 6 (Party Panel data, cursus Cross-sectioneel Onderzoek) krijg ik deze foutmelding:

"Error: node stack overflow Error during wrapup: node stack overflow Error: no more error handlers available (recursive errors?); invoking 'abort' restart".

Op internet kan ik geen passende oplossing vinden. Bij alle andere gebruikte datasets (thema 1 tm 5) uit de cursus ondervind ik met dezelfde commando's geen problemen. Gezien het feit dat de Partypanel datasets groter zijn dan die uit thema's 1tm5 klinkt het als een geheugen probleem of iets dergelijks.

 Hierbij een voorbeeld van commando + foutmelding:

>rosetta::descr(party_panel_15_1_processed_data, items = c('testing_PBCgeneral_control'));

Error: node stack overflow Error during wrapup: node stack overflow Error: no more error handlers available (recursive errors?); invoking 'abort' restart

 Ik gebruik de nieuwste versie van Rosetta, en zoals gezegd: bij alle andere datasets heb ik bovenstaand probleem niet. Ik selecteer de Partypanel data via “import dataset / SPSS file” en kies dan de (uitgepakte) sav file van een van de partypanel datasets (in bovenstaand voorbeeld is dat party_panel_15_1_processed_data).

In Rstudio heb ik ten tijde van de foutmelding verder geen andere datasets geopend / open staan: alleen bovengenoemde.

(Ik heb dus nog niet de benodigde steekproef getrokken, maar was slechts aan het grasduinen door de databestanden.)
in R en RStudio door (170 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Deze fout heb ik ook nog nooit gezien, bizar.

Mijn eerste gedachte is dat er misschien te weinig werkgeheugen is. Je zou de rijen met niet-missende waarden eerst kunnen selecteren:

dat <-
  [
    !is.na(
        party_panel_15_1_processed_data$testing_PBCgeneral_control
    ),
  ];

En dan dat nieuwe dataframe (dat) gebruiken. Als die het wel doet, is de werkgeheugen-hypothese waarschijnlijker. Je kunt ook proberen om een RStudio Cloud sessie te openen en het daar te herhalen. Als het daar wel goed gaat kan dat ofwel door het werkgeheugen komen, ofwel door een ander idiosyncratisch probleem op jouw PC. Dan zou de volgende stap zijn out te vinden wat dat is...

door (77.8k punten)
Bedankt voor je antwoord. Ik ga het nieuwe bestand party_panel_15_1_processed_dataCLEAN noemen, maar als ik je bovenstaande commando invoer in Rstudio krijg ik de volgende foutmelding:

party_panel_15_1_processed_dataCLEAN <- [!is.na(party_panel_15_1_processed_data$testing_PBCgeneral_control), ];

Error: unexpected '[' in "party_panel_15_1_processed_dataCLEAN <- ["

Als ik het onderstaande commando (gevonden in een ander antwoord van je op een andere vraag) ingeef, dan krijg ik geen foutmelding:

party_panel_15_1_processed_dataCLEAN <- party_panel_15_1_processed_data[!is.na(party_panel_15_1_processed_data$testing_PBCgeneral_control), ];

Rstudio geeft geen feedback, maar ik zie wel dat er een nieuw dataframe is aangemaakt: party_panel_15_1_processed_dataCLEAN.

Mijn volgende vraag is dan: Waar laat Rstudio dat nieuwe bestand? Ik kan dat nieuwe dataframe namelijk nergens vinden op mijn pc, ook niet in de 'working directory' van Rstudio. Hoe krijg ik dat dataframe in Rstudio geladen? Ik verwacht een simpel commando als "load( . . . " , maar na een online zoeksessie blijkt dat te eenvoudig gedacht, en via import file kan ik dus ook niets vinden :)

Als ik een cloudsessie start dan geef ik het exacte pad van het te gebruiken bestand in, maar krijg de foutmelding dat het bestand niet gevonden kan worden. Gezien de beperkte gebruiksduur (25 uur) is de cloudversie ook niet echt een alternatief.

hallo,

met de partypanel 19 loop ik tegen exact hetzelfde probleem aan, ''Error: node stack overflow Error during wrapup: node stack overflow Error: no more error handlers available (recursive errors?); invoking 'abort' restart''

Ik heb de dataset kleiner gemaakt naar 50 kolommen en 250 regels, om te checken of de error dan uitblijft, maar dan werkt het nog niet. 

Ik verwacht dat het 90% steekproef bestand wat getrokken moet gaan worden dan ook niet gaat werken bij me in R Studio.

...