Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Dag, 

In hoofdstuk 19.7 van het Open Methodolgie en Statistiek boek wordt uitleg gegeven over multiple testing. Echter is tabel 19.4 voor mij niet goed leesbaar, omdat de waarde <0.05 is weggevallen. De correcte tabel staat wel bij de verwerkingsopdracht zag ik later. 

Maar het blijft voor mij onduidelijk wat er met de tabellen gezegd wordt. Ik haar uit de tabellen en de rest van de tekst in paragraaf 19.7 dat de kans op een type 1 fout groter wordt naarmate er meer p-waardes zijn. De kans op een type-1 fout is te berekenen via de gegeven formule. En om hier voor te corrigeren kan de Bonferroni-correctie toegepast worden. 

Trek ik hiermee de juiste conclusies? En is dit voldoende detail, of moet ik er meer over weten? 

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (460 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Vervelend dat die tabellen niet goed leesbaar zijn, daar wordt aan gewerkt.

Het gaat er inderdaad om dat je inziet dat een type 1 fout toeneemt naar mate je meer p-waarden berekent en dat je hiervoor kunt corrigeren.
door (49.7k punten)
...