Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik begin vandaag met opdracht 5.3 en zie dat er SPSS, Jamovi of R gebruikt moet worden. Ik lees nergens of we dit zelf moeten aanschaffen of dat dit via de OU gaat. Hoe hebben jullie dit gedaan? En als je het zelf moet aanschaffen, waar doen jullie dit dan?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Je kunt jamovi downloaden van https://www.jamovi.org/; je kunt R downloaden van https://cran.r-project.org/bin/windows/base/ (als je Windows gebruikt, zie anders https://cloud.r-project.org/), en installeer dan ook RStudio, de omgeving die je normaal gebruikt om R mee te gebruiken (https://www.rstudio.com/products/rstudio/#rstudio-desktop), en de uitleg voor SPSS staat in de Methoden en Statistiek site in YouLearn.
door (77.7k punten)
0 leuk 0 niet-leuks
Alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met de opdrachten staat uitgelegd in de pagina Zelf analyseren in de praktijk onderaan de cursus.
door (44.6k punten)
...