Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hoi, uit Jamovi haal ik onderstaand histogram, omdat Jamovi geen diptest geeft. Ik haal hier, i.t.t. wat er in de tekst staat niet uit dat deze unimodaal is. Ik zie nl 3 toppen en een klein 'topje.' Waarom is dit toch als unimodaal te beschouwen?

image

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.1k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Ik kan het plaatje niet zien, maar als je kijkt naar de terugkoppeling op vraag 3.5.4 dan is daar ook bij Statknow2 te zien dat dit waarschijnlijk niet unimodaal is. Ik zou dan zeggen dat het neigt naar 2 toppig.

Echter, de diptest geeft een score aan van bijna 0 wat een teken is van unimodaal. Het kan zijn dat die diptest vrij streng is voordat er gesproken mag worden van twee toppigheid. Het zelfde geldt voor de overige maten. Soms lijkt een verdeling vrij scheef, maar zijn de waardes nog steeds onder de 1.

Dat is het leuk en lastige aan onderzoek. Er zijn allerlei dingen waar je naar kunt kijken, maar het staat niet allemaal vast. Dus op basis van de diptest zouden we concluderen dat het unimodaal is, op basi van de histogram is het ook prima te concluderen dat het lijkt op twee toppen.
door (44.6k punten)
geselecteerd door
...