Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Eigenlijk dat dus. Hoe moet ik het cumulatieve percentage in een frequentieverdeling opvatten? Wat vertelt het mij als ik onderzoek doe? Nu heb ik braaf overgeschreven: "cumulatief percentage: percentage ve bepaalde meetwaarde samen met de percentages van alle lagere meetwaarden, je telt ze bij elkaar op en stopt tot je 100% hebt bereikt". Ik hoop dat mijn begrip hiervan iets verdiept kan worden. :) Alvast super bedankt!

Jeske
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (660 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Het kan een handige maat zijn om te zien hoe je variabelen verdeeld zijn. Een manier is de gewone percentages, daaruit kun je opmaken in hoeveel procent in de gevallen een bepaalde categorie in je data voorkomt. Maar soms wil je ook weten wat het in totaal is, of hoeveel een aantal groepen samen zijn.

Stel je kijkt naar opleidingsniveau en je hebt de volgende mogelijkheden: (1) geen scholing, (2) alleen lagere school, (3) alleen middelbare school, (4) hoger middelbaar onderwijs, (5) hogeschool/universiteit. Met cumulatieve percentages kun je dan in een opslag zien hoeveel van je deelnemers enkel een opleidingsniveau van middelbare school of lager hebben.
door (47.3k punten)
geselecteerd door
...