Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Als ik in opdracht 5.4.8 de regressieanalyse uitvoer in SPSS via ANALYZE -> REGRESSION -> LINEAIR, aanvinken confidence interval en descriptives, krijg data voor de regressieanalyse (R2, p-waarden, intercept, helling). Maar mijn data ziet er anders uit dan uitwerking.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (460 punten)
Zo krijg ik geen BI van de R2. En heb ik maar een tabel met regressiecoefficienten, waar ik alleen de Beta van age uit kan halen, zonder BI. De beta van intercept is leeg, wat ik niet begrijp. In de uitwerking wordt een hele extra tabel gegeven met scaled regression coefficients, maar die mist bij mij.

Hoe kan het dat mijn data anders is?

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In SPSS zijn de mogelijkheden wat beperkter dan in R, waar de output in de cursus vandaan komt. Je zult het dus in SPSS vaak zonder betrouwbaarheidsintervallen moeten doen, al hebben de nieuwste versies van SPSS vaak al wel die mogelijkheid.
door (44.6k punten)
...