Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In hoofdstuk 27 van het Open MenS boek staat: Net als het geval was voor de steekproevenverdelingen voor het gemiddelde, standaarddeviatie, scheefheid, enz., bevat de steekproevenverdeling van de correlatie alle mogelijke correlaties die in een steekproef gevonden kunnen worden. Deze steekproevenverdeling kan alleen opgesteld worden met behulp van een aanname van de betreffende waarde (in dit geval de correlatie) in de populatie.

Deze aanname, is dat hetzelfde als de gevonden correlatie in je steekproef? Of bijvoorbeeld het gevonden gemiddelde in je steekproef? 

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (220 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Het gaat hier om een aanname, dus het kan iet zijn dat je zelf verzint, maar beter natuurlijk dat je dit op basis van eerder onderzoek schat. Daarvoor kun je dus de uitkomst uit je steekproef gebruiken. Het gaat hier echter puur om een theoretische verdeling, die in het boek wordt opgesteld om uit te leggen wat hier achter zit. Dit doe je dus zelf als onderzoeker nooit.
door (46.9k punten)
geselecteerd door
...