Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste,

Ik begrijp de cijfers van het bti niet in deze. Als r wordt aangegeven .76. Het bertrouwbaarheidsinterval als [-.08:.23]. Deze getallen lijken niet om die .76 heen te liggen. Hoe zit dit?

En nog een vraag. in de uitwerking spreekt men van de correlatie past het beste rondom de 2. Maar het zit toch rondom de 1? Wat mis ik hier?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (390 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Volgens mij zie je een spatie over het hoofd. De correlatie in de steekproef is .076 niet .76, met een BI van -.08;.23. Dat interval loopt dus van -.08 naar .23, dus daar van .08 in.

In de terugkoppeling wordt uitgelegd hoe je het BI moet interpreteren. Dat betekent dat die in de correlatie ergens is tussen de -.08 en .23, dus in het beste geval is het rond de .2 (niet 2 dus), dat is .23 afgerond.  Maar het zou dus ook negatief kunnen zijn of afwezig.
door (44.6k punten)
...