Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik heb een vraag over multiple testing, vraag 79 van oefententamen 2. Kan iemand mij uitleggen welke berekening wordt gemaakt zodat onderstaand antwoord klopt?

De p-waarde voor de verschillen in geïmiteerde agressie in de vier condities is maar net significant, en zal als er wordt gecorrigeerd voor multiple testing op basis van 5 p-waarden waarschijnlijk niet significant meer zijn.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (220 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het is niet nodig hiervoor een berekening uit te voeren. Het is voldoende om te weten dat naarmate er meerdere testen worden gedaan de kans groter wordt op Type 1 fouten. Daarom moet je daarvoor corrigeren. Door te corrigeren worden je p-waardes groter. Als je dus p-waardes vindt die net rond significantie (alfa = .05) liggen, dan is het waarschijnlijk dat die na correctie niet meer significant zijn.
door (44.6k punten)
...