Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In figuur 19.3 staat een steekproevenverdeling voor een populatiecorrelatie van r = 0. Ik begrijp dat de punten van eerder berekende correlaties hierop worden gemarkeerd. En dat hoe verder van 0 af, hoe kleiner de kans op correlatie wanneer de nulhypothese waar is.
Mijn vraag is echter: in de tekst worden deze correlatiewaarden vervolgens vertaald naar percentages (r = -0.23 wordt 16.9869% bijv). Hoe wordt dit gedaan? Rekent de software dit voor ons uit of is hier een formule voor, die ik even heb gemist? Alvast dank voor het meedenken!
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (660 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
De software rekent dat inderdaad voor ons uit. Het gaat hier om de p-waarde die hoort bij een bepaalde correlatie. Dat wordt verderop in het hoofdstuk/thema 4 verder toegelicht. Een p-waarde kun je uitdrukken in .16 maar je kunt ook spreken van een kans van 16%.
door (47.3k punten)
geselecteerd door
...