Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Levene's test wordt een paar keer genoemd, maar nooit uitgelegd. Althans, ik kan dat niet vinden. Ik krijg hem "gratis" bij rosetta::oneway, en daar komen meerdere getallen uit.

### Levene's test for homogeneity of variance:
F[4, 155] = 5.08, p = .001.

In het antwoord van verwerkingsopdracht 7.2.3 wordt alleen naar de p-waarde gekeken en dat kwalijke patroon zie ik herhaald op sites en filmpjes waar de Levene's test wordt uitgelegd. Wat moet ik met de andere waarden?

in Inleiding Onderzoek (OIO - was Inleiding Data Analyse, IDA) door (2.8k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Elk software pakket is andere en geeft meer of minder output bij bepaalde analyses. Dat betekent niet dat alles wat te zien is ook nodig is om te gebruiken bij de interpretatie van de analyses. Een levene test toetst de aanname of de variantie van verschillende groepen gelijk is, een van de aannames van t-testen en variantie-analyse. Echter hebben we inmiddels besloten dat het eigenlijk altijd beter is om de Welch correctie te gebruiken bij zowel t-test als variantie-analyse, dus dan is die Levene test niet meer relevant om te bekijken.
door (24.0k punten)
...