Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Een van de vragen bij de oefencasus impliceert dat de aggression-variabelen aantallen bevatten:

> Hoe ziet het model eruit waarmee voorspeld kan worden hoe vaak een kind op de pop schiet, op basis van het aantal keren dat het kind op de pop gaat zitten?

Als je naar de data kijkt, dan zijn dat geen gehele getallen, zie screenshot hieronder. Dat kunnen dus geen absolute aantallen zijn. Wat zijn het wel?

(Niet dat het verder heel belangrijk is voor het doen van de casus, maar ik vraag het me gewoon af)

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (3.7k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dat is een hele goede vraag, waar ik eerlijk gezegd geen goed antwoord op heb. Het betreft hier gesimuleerde data, het onderzoek is nooit echt uitgevoerd, maar verzonnen voor ons cursusmateriaal. Het zou dus kunnen dat degene die ooit dit databestand heeft gemaakt er niet bij stil heeft gestaan dat het hele getallen moesten zijn. Het kan ook zijn dat de metingen gecompliceerder waren dan in de casus wordt uiteengezet.
door (49.7k punten)
...