Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In de uitleg bij deze verwerkingsopdracht staat het volgende:

de t-toets voor ongelijke varianties geeft een t-waarde van 3.25 met 157.17 vrijheidsgraden en ook een p-waarde die kleiner is dan .001.

Mijn eerste vraag: ik ga ervan uit dat 't-toets voor ongelijke varianties' een andere benaming is voor Cohen's d, is dit correct?

En mijn tweede vraag: waar in het tabel vind ik die waardes terug? Achter Cohen's d vind ik nu alleen maar:
1. effect size

2. lower (van BI)
3. upper (van BI)

Zijn er manieren om in Jamovi ook de t-waarden, p-waarden en vrijheidsgraden van Cohen's d op te vragen?

Dank alvast!

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (660 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De onafhankelijke t-test is een toets om te kijken of twee gemiddelden van onafhankelijke groepen van elkaar verschillen volgens NHST. Dus of het waarschijnlijk is dat het verschil dat je in je steekproef vindt in de populatie aanwezig is. Cohen's D is een maat voor de grootte van dit effect.

In jamovi moet je dus een onafhankelijke t-test uitvoeren om de waarden te krijgen die je noemt. Dit kun je doen door in het menu te klikken op T-test en vervolgens op Independent Samples t-test.
door (44.6k punten)
...