Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Vraag m.b.t. typen designs (paragraaf 2.2.). 
Kan een experimenteel onderzoek cross-sectioneel zijn uitgevoerd? Ik zou zeggen van niet, omdat je voor experimenteel onderzoek meerdere meetmomenten nodig hebt om de causaliteit te kunnen meten en bij cross-sectioneel onderzoek worden de observaties op één moment gemeten.  

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Experimenteel en cross-sectioneel onderzoek zijn twee aparte soorten onderzoek. Een onderzoek kan dus niet te gelijk experimenteel en cross-sectioneel zijn. Bij experimenteel onderzoek manipuleer je een of meerdere onafhankelijke variabelen, bij een cross-sectioneel onderzoek niet. Wel kan het zijn dat bij een experimenteel onderzoek meerdere meetmomenten zijn, waardoor je spreekt van een longitudinaal onderzoek. Maar bij afwezigheid hiervan spreek je niet van een cross-sectioneel experiment.
door (47.3k punten)
...