De eisen voor een APA-grafiek zijn eigenlijk common sense toepassing van algemene richtlijnen voor grafieken en wetenschappelijke artikele.
Heel belangrijk is dat de assen goed zijn gelabeled, zie bijvoorbeeld http://xkcd.com/833/:

Dit betekent dat de labels van de assen geen variabelenamen mogen zijn zoals ze zijn SPSS voorkomen: je mag je lezer daar nooit mee lastig vallen (ook niet in de rest van je artikel trouwens). De labeling van de assen moet duidelijk aangeven welke variabele daar staat, in gewoon taalgebruik.
Een tweede punt is dat de figuur een betekenisvolle titel moet hebben (dit is dus niet het bijschrift/de caption, die overigens volgens APA onder de figuur moet staan, en boven tabellen), als je een titel gebruikt. Om maar eens een wild voorbeeld te geven van een onacceptabele titel: 'Estimated Marginal Means of Measure_1' is niet acceptabel.
Een derde punt is dat als je een design hebt waarbij iets herhaaldelijk is gemeten, je die variabele (die dan meestal een within-subjects factor is die 'tijd' heet o.i.d.) het beste op de x-as kunt zetten, omdat een grafiek waarbij verschillende lijnen worden getekend per meetmoment in plaats van voor verschillende groepen deelnemers meestal erg moeilijk te interpreteren zijn.
Verder moet er indien nodig (bijvoorbeeld omdat er meerdere lijnen in de grafiek staan) een legenda bij staan waar lezers iets mee kunnen, en wederom mogen hier natuurlijk geen SPSS variabelenamen in staan.
Overigens raad ik mensen meestal aan om de figuur gewoon in hun tekstverwerker (e.g. LibreOffice Writer, Microsoft Word, of Apple Pages) te maken. De meeste figuren laten alleen gemiddelden zien, en die kun je natuurlijk ook door SPSS laten berekenen door de descriptives en/of estimated marginal means te bestellen, of door de juiste waarden uit te rekenen zoals wordt uitgelegd in het werkboek van Survey. Door die gemiddelden in te voeren in Writer, Word of Pages kun je meestal veel mooiere grafieken maken, en omdat die makkelijk bij te stellen zijn is het meestal veel minder werk dan de SPSS-grafieken proberen aan te passen.
Nog twee extra stukjes informatie. Ten eerste kun je vanuit SPSS output opslaan als PDF. Deze kun je dan in het uitstekende Open Source programma Inkscape importeren en aanpassen. Hiermee zijn alle aspecten van de grafiek aan te passen. Dit kan dus een tussenweg zijn als je meer controle over de grafiek wil, maar hem niet opnieuw wil maken in je tekstverwerker.
Verder is een probleem van de grafieken zoals SPSS deze genereert (en zoals ze gebruikelijk zijn in de literatuur) dat alleen gemiddelden worden weergegeven. Doordat er geen informatie is over de datapunten en dus over de variatie, kunnen deze grafieken heel misleidend zijn. Het is dus beter om de afzonderlijke datapunten wel te plotten. Een voorbeeld van een dergelijke plot os de dlvPlot (zie http://userfriendlyscience.com/):

Hoewel deze alleen beschikbaar is in R (zie die site voor een voorbeeld van hoe je hem daar kunt maken), is het in SPSS ook mogelijk om de datapunten en dichtheid van de verdelingen te laten zien. Dit is natuurlijk alleen voor mensen die dit leuk en/of belangrijk vinden; omdat het wat ingewikkelder is, hoef je dit absoluut niet te begrijpen voor Survey of andere cursussen! Dit is extracurriculair, maar omdat het belangrijk is in deze context noem ik het toch even.