Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hi, hoe kan ik in Jamovi zien of groep 1 man of vrouw is? In het antwoord wordt uitgegaan van 2 = man. Omdat ik het niet uit de gegevens kon halen ging ik uit van standaard 1 = man, 2 = vrouw (kun je ook van alles van vinden ;-). Maar had ik dit dus ergens kunnen opzoeken?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.1k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Als je in het databestand dubbelklikt op een variabele naam krijg je de value labels te zien. Dit hoef je dus niet zelf te verzinnen.
door (49.7k punten)
geselecteerd door
Yes, gelukt - top dank je !
Hoi Jaqueline, ik krijg dit ook niet voor elkaar.. kun jij me uitleggen hoe jou het wel is gelukt?
Hoi, dat kun je in het databestand zelf doen, in Jamovi dus. Je gaat naar variabelen en dan dubbelklik je op een variabele en krijg je de info te zien. Succes!
Dankje voor je reactie!

Wat vreemd, als ik het zo uitvoer zoals jullie beschrijven, blijf ik alleen het volgende zien: data variable van het geslacht. Measure type: nominal, data type: integer. Levels: 1 en 2. Description is leeg. Verdere info over welke groep man is en welke vrouw, staat er niet.
...