Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks

Verwerkingsopdracht 5.4.8

"Het is aannemelijk dat ouderen minder veranderen door de training dan jongeren. Omdat we verwachten dat de tevredenheid bij jongeren toeneemt door de training en die van ouderen gelijk blijft of minder toeneemt, zal er een negatief verband zijn tussen leeftijd en arbeidstevredenheid. De hypothese kan dan zijn: leeftijd heeft een negatief effect op de toename in arbeidstevredenheid."
Voer een regressieanalyse uit om deze vraagstelling te beantwoorden en te toetsen. Wat zijn je conclusies?

Ik krijg hierbij dus andere antwoorden dan het antwoord in Youlearn en ik kom er maar niet achter wat ik verkeerd doe.
Onafhankelijke variabele heb ik de leeftijd en afhankelijke variabele heb ik worksat. Ik heb worksat voor en na de training apart en samen ingevoerd, maar bij beide krijg ik een verkeerd antwoord. Uit wanhoop heb ik het ook nog omgedraaid dat ik leeftijd bij afhankelijke variabele zet en de andere bij onafhankelijke, maar ook dan krijg ik natuurlijk het foute antwoord.
Ik neem dus aan dat het ergens bij de variabele fout gaat, maar welke?

In het antwoord staat oa.: "Je moet dezelfde stappen doorlopen als in de vorige opdracht." Maar die vorige opdracht had ik wel gewoon goed in SPSS.. Echter kreeg ik daar wel weer in Jamovi een ander en dus fout antwoord... En bij deze opdracht krijg ik de zelfde antwoorden in SPSS als in Jamovi.. 
 

DATASET ACTIVATE dat.

REGRESSION

/STATISTICS COEFF OUTS CI(95) R ANOVA

/DEPENDENT t1_worksat 

/METHOD=ENTER Age

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (200 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks
Het is de bedoeling dat je hier de verschilscore gebruikt, dus de variabele die begint met dif.
door (49.7k punten)
...