Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
de opgaves zijn:

a. Een ondernemer heeft twee zaken: een café en een restaurant. De dagwinst van het café is normaal verdeeld met een gemiddelde van 2000 en een standaardafwijking van 1000. De dagwinst van het restaurant is normaal verdeeld met een gemiddelde van 3000 en een standaardafwijking van 3000. De correlatie tussen de dagwinst van beide zaken is 0,3. Bereken de kans dat op een willekeurige dag de dagwinst van het café groter is dan de dagwinst van het restaurant, en laat daarbij zien welke formules je gebruikt.

b. Veronderstel dat er drie restaurants bestaan: één vleesrestaurant en twee vegarestaurants. Bij alle drie de restaurants kunnen ook visgerechten worden besteld. Uit jarenlange ervaring weet men dat in het vleesrestaurant 10% van de klanten een visgerecht bestelt, terwijl in beide vegarestaurants 5% van de klanten een visgerecht bestelt. Bij de visgroothandel wordt telefonisch een bestelling gedaan: “Vandaag zijn er 200 klanten geweest, waarvan 20 klanten een visgerecht bestelden. Kun je extra vis leveren?” Per abuis is de telefonist vergeten op te schrijven door welk restaurant de bestelling is geplaatst. Bereken de kans dat deze bestelling afkomstig is van het vleesrestaurant, en laat daarbij zien welke formules je gebruikt.

c. Een van de restauranthouders is geïnteresseerd in de relatie tussen het aantal bestelde gangen en de online review score. De tabel hieronder geeft de gezamenlijke kansverdeling weer: Online review score (X) 3 4 5 Aantal gangen  1 0,05 0,10 0,15 2 0,20 0,10 0,10 3 0,05 0,10 0,15 i. Bereken de onvoorwaardelijke kansverdeling voor de online review score.

 ii. Bereken de voorwaardelijke kansverdeling voor de online review score gegeven dat de klant 1 gang besteld heeft, en laat daarbij zien welke formules je gebruikt.

iii. Bereken de correlatie tussen het aantal gangen en de online review score, en laat daarbij zien welke formules je gebruikt.

iv. Leg op basis van de vorige drie deelvragen (i, ii, en iii) uit of de online review score en het aantal gangen onafhankelijk zijn.

alvast bedankt !!
in Anders door (140 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...