Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks
Hi, waar in het boek vind ik de genoemde formule in opdracht 7.1.1. terug? Ik vind wel de uitleg over de berekening van de z-waarde, maar ik vind de formule zelf niet terug - of deze ziet er anders uit. In het laatste geval, kun je dit dan toelichten? Dus waar staan MS m en de MS r voor?

Dank!
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.1k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
In het hoofdstuk over variantie-analyse wordt in paragraaf 30.2 uitgelegd hoe de F-waarde berekent wordt, maar je hebt gelijk dat de formule zelf en de uitleg hiervan ontbreekt. Dit zal in de volgende versie van het boek worden aangepast.

Dit wordt wel enigzins toegelicht in opdracht 7.1.4. MS staat voor Mean Squares, de bovenste gaan over de variantie tussen de groepen, de onderste gaan over de variantie binnen de groepen. Oftewel, de variantie die verklaard wordt door het model en de variantie die niet verklaard wordt door het model.
door (49.7k punten)
geselecteerd door
...