Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Goedemiddag,

Het is mij opgevallen dat het antwoord van een verwerkingsopdracht en het gevolgde pad via syntax en menu, andere uitkomsten geeft. Dus, syntax en menu geven andere uitkomsten ten opzichte van elkaar maar ook ten opzichte van het gegeven antwoord (door jullie bij de opdracht). Bijvoorbeeld opdracht 5.4.3.

Bovenstaand heb ik ook al op het discussieforum geplaatst maar geen reactie gekregen.

Is het voor het tentamen (meenemen van output) het beste om via syntax te werken of menu, of allebei?

mvg,

Famke
geleden in Inleiding Onderzoek (OIO - was Inleiding Data Analyse, IDA) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het zou niet moeten uitmaken of je in SPSS een analyse via het menu of via de syntax doet. Uiteraard kan het er wel voor zorgen dat je net iets andere dingen selecteert in je analyses, maar de hoofdanalyses en de belangrijkste uitkomsten zouden hetzelfde moeten zijn. Het maakt voor de tentamenopdracht dan ook niet uit wat je gebruikt.

Mochten er specifieke vragen zijn waar het je niet lukt om het juiste antwoord te genereren volgens de terugkoppeling dan hier graag een vraag over stellen, want het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er nog ergens een foutje in de stof zit.
geleden door (23.7k punten)
...