Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hi,

In de uitleg onder 7.2.6 staat het volgende:

----------------------

Statistische eigeneffectiviteit lijkt niet samen te hangen met opleidingsniveau; ω2ω2 is praktisch gelijk aan nul en de pp-waarde is ver boven de .05.05. Als er geen verband is, is het ook niet nodig om verdere post-hoc-testen uit te voeren.

De post-hoc-test laat eenzelfde beeld zien; alleen het hoogste en laagste opleidingsniveau verschillen significant van elkaar.

----------------

In mijn Jamovi uitkomsten vind ik echter geen enkele p-waarde onder de 0.05 en dus geen significant verschil, ook niet tussen hoogste en laagste opleidingsniveau. Zie bijgevoegde afbeelding. Doe ik iets fout?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.1k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Bij een niet significante omnibus F-test het niet noodzakelijk en zelfs niet zinvol is te kijken naar de posthoc testen. Echter, ligt het waarschijnlijk aan het feit dat je een Tukey test doet en in de terugkoppeling gaat het om een Bonferroni test. Die berekenen de verschillen net iets anders. Zoals je in jouw output kan zien vind je wel een bijna significant verschil tussen middle en higher.
door (47.3k punten)
...