Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Bij vraag 3 van het oefententamencasus mis ik de tabel die onder 'Scaled regression coefficients (standardized beta values, called ‘Beta’ in SPSS):' staat. Ik weet nou niet wat ik niet goed doe.. Ik heb de bijlage mijn Syntax en output toegevoegd. Kan iemand mij vertellen wat er ontbreekt?

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=17192347813485781972

https://onderzoeksvragen.ou.nl/?qa=blob&qa_blobid=12457081135402589785

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (220 punten)

1 Antwoord

0 leuk 1 niet-leuk
Je doet niets verkeerd. De uitdraaien zijn gemaakt in R, daar wordt een regressie-analyse in twee tabellen gepresenteerd. In SPSS en jamovi is het slechts 1 tabel. Het enige wat je van de gestandaardiseerde tabel nodig hebt is de beta, die krijg je er in SPSS en jamovi ook bij of kun je aanvinken dat je die wilt hebben.
door (49.7k punten)

Ah fijn om te horen. Ik zie ook dat het volgende bij mijn output ontbreekt:

'Significance test of the entire model (all predictors together):

Multiple R-squared: [0.13, 0.27] (point estimate = 0.2, adjusted = 0.2)'

Komt dat ook omdat SPSS dat niet laat zien? Of moet ik daar nog iets voor aanvinken?

Ook dat wordt niet zo in SPSS weergegeven. Wel zou je bij deze analyse een tabel moeten krijgen waar het model wordt getoetst, waarin R en R square vermeld zijn. Dat is voldoende.
...