Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Goedemiddag,

Ik heb een aantal vragen over de opdrachten in thema 6:

1- In de antwoorden die gegeven worden, staat ook Achieved Power. In mijn SPSS pad, en mijn antwoorden, kom ik die nergens tegen.

2- Opdracht 6.3.10, volgens mij moet ik een independent t-toets doen, maar als ik deze "run" zegt hij dat er geen gegevens/inhoud is. de 2 groepen:Assertivity; dependent: diff commitment. Wat gaat er niet goed?

3- Bij de laatste 2 opdrachten staat er ook als antwoord dat er uitschieters zijn, en histogram en outliers. Maar in mijn antwoorden zie ik die niet? Ik hanteer gewoon: analyse, compare means, independent of paired. Dit zag ik bij opdrachten 6.3.9 en 6.3.10 in jullie antwoord. In de vraagstelling zou ik niet zo zeer histogrammen etc opvragen? Überhaupt, hoe doe je dat bij t-toetsen?

Alvast bedankt,

mvg, Famke
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (240 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Dag Famke,

Wat betreft vraag 2; als je assertivity invult bij 'Grouping variables' en deze definieert, moet je deze wijzigen naar 0 en 1 in plaats van de standaard 1 en 2. In de Variable view staat namelijk dat de value 0 geen training is en 1 wel training.
door (220 punten)
0 leuk 0 niet-leuks
1. Alle output in de cursus is gemaakt met R. Niet alle output ziet er hetzelfde uit in SPSS en ook kan SPSS niet al dezelfde statistieken geven. Dat is ook niet nodig, zolang je de hoofdanalyse maar kunt uitvoeren.

"Achieved power" kun je dus ook negeren.

2. Hierboven (of is het onder?) heeft iemand je al antwoord gegeven op deze vraag.

3. Elke keer als je bij een databestand een bepaalde hypothese wilt toetsen dien je een aantal stappen te doorlopen. Je formuleert je hypothese, tekent evt. het model dat erbij hoort, kiest een analyse. Vervolgens kijk je eerst hoe je data eruit zien, dus de verdeling (is deze normaal? zijn er uitschieters?) en daarna doe je pas de betreffende toets. Je kunt dus geen histogrammen etc. opvragen binnen een t-test, maar je moet die eerst m.b.v. explore of descriptive opvragen en vervolgens een t-test uitvoeren.
door (46.9k punten)
...