Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Hoe komt men aan variantie van 5% bij een correlatie van .22 (in opdracht 5.1.1)?

De informatie die erbij hoort: Een onderzoeksteam stelt een regressiemodel op om uit iemands cijfer voor Onderzoekspracticum Inleiding Onderzoek te voorspellen welk cijfer ze gaan halen voor Onderzoekspracticum kwalitatief onderzoek. De correlatie tussen die twee cijfers is r = .22. De vraag is dan hoeveel variantie in de cijfers voor Onderzoekspracticum kwalitatief onderzoek kunnen de onderzoekers verklaren met hun regressiemodel?

In het antwoord staat dat de proportie verklaarde variantie in enkelvoudige regressieanalyse gelijk is aan het kwadraat van de correlatie tussen de twee variabelen. Waar ik dan aan denk is dat 22 in het kwadraat moet worden gezet. Maar het antwoord is 5%.

Hoe komt men aan dit antwoord? Wat is de berekening hierachter?

Alvast bedankt!

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (250 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
Wat je zegt klopt wel, alleen niet 22 maar 0,22. Dus 0,22 x 0,22 = 0.0484 is dus ongeveer 5%
door (3.7k punten)
geselecteerd door
Ah, dat is het. Dankjewel!
...