Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi,

Even een basis vraag: ik werk met SPSS versie 27 en begin elke syntax met het commando 'GET file......' en dan eindig ik altijd met DATASET NAME dat.  

Ik krijg echter vaak terug in de output: warning 67, the document is already in use by another user or process. if you make changes to the document they may overwrite changes made by others or your changes may be overwritten by others.

Wat doe ik fout en hoe belangrijk is het om je syntax te beginnen met het ''GET file' commando?

Voor de volledigheid: ik heb een algemeen syntax bestand met alle commandos wat ik standaard ernaast open heb. Maar goed, deze warning krijg ik niet altijd.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Soms geeft SPSs foutmeldingen als je het commando DATASET NAME dat gebruikt. Dit is overigens niet noodzakelijk om te gebruiken, het is alleen handig als je met meerdere databestand werkt in een sessie. Anders kun je het ook gewoon weglaten.

Mocht de foutmelding toch door het GET FILE commando komen, dan kun je een databestand ook gewoon via het menu linksboven openen.
door (44.6k punten)
...